zondag 20 juli 2014

Gouda A wonderfull place to be


Gouda. 
Geschiedenis in het groene hart van Nederland.Gouda is niet alleen wereldwijd bekend van kaas en stroopwafels, maar heeft ook de mooiste historische binnenstad van Nederland. Ontdek het zelf! Bewonder  het sprookjesachtige Stadhuis, de beroemde gebrandschilderde ramen van de Sint-Janskerk en de sfeervolle grachten met de gezellige terrasjes. In Gouda is van alles te zien en te beleven!

Gouda is een historische stad met allure. Van de rijke historie en de veelzijdige cultuur is nog veel te zien in het centrum van de stad. U vindt er een uitgebreid scala aan monumentale panden, diverse galerieën met hedendaagse kunst en een ruim aanbod aan musea. Gouda heeft een compacte binnenstad. Alles in het centrum ligt op loopafstand van elkaar. Wandelen is de ideale manier om alle schatten in de binnenstad te ontdekken. Dwaal gerust eens door de kleine straatjes, de interessante musea of over een van de mooiste pleinen in Europa. Soms lijkt het of u zich in de Middeleeuwen waant wanneer u achter de kerk onder het kleine poortje door gaat. 

Winkelen in Gouda. Je kunt in de kleine straatjes en steegjes van Gouda leuk winkelen. Naast de grote ketens zitten er ook veel leuke kleine winkels. Kleine boetiekjes maar ook kleine snuisterijen winkeltjes.

Na het winkelen is het goed vertoeven in een van de vele restaurantjes. Men kan kiezen voor de  traditionele Hollandse keuken maar men kan ook kiezen voor meer internationale  menu,s, variërend van Italiaans tot Japans.

Duik s,avonds het nachtleven in, bezoek een van de vele kleine kroegjes in het centrum van de stad. 

Gouda verveelt niet.

Misschien een idee om het feest op 14 februari te combineren met een leuk lang weekend er tussen uit!?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten